Svensk i Shanghai.

Bli inte förvirrad av den där rubriken är mest för att jag vill locka träffar på Google.
Lite nördig blir man ju när man upptäcker att man har över 20 000 besök per månad på domänen och eventuellt lite girig att se hur mycket man få upp den där siffran. Min kompis Olof kom med teorin att det var kinesiska staten som låg bakom,vad vet jag. Något hände i februari i alla fall och siffrorna stack i höjden och det är utan tvekan den kinesiska bloggen som drar besökare.

Statistik för svenenglund.se,siffrorna /dag/månad.

Så det kan ju vara en anledning till att jag börjat länka härs och tvärs och till höger och vänster på sistone,hoppas ni har överseende och om ni vill hjälpa till så::D.

Sitter just nu med Malin och pluggar,hon ska hålla tal imorgon,inför klassen. Vår lärare kom på att alla skulle göra det,en varje lektion som den läraren har,eftersom vår talspråkslärare sagt att vi måste bli bättre på att prata. Jag tror att min tur är nästa vecka,så jag har lite mer tid på mig att förbereda och eventuellt kommer jag lägga lite tid på det,för det är ju ett tillfälle att lära sig lite ord och kanske göra något roligt av det. Just nu är jag inne på att prata om kreativitet,detta fantastiska.

Jag blir också mer och mer sugen på att få igång min ”riktiga blogg”,jag vill hålla den här lite till att vara ”boken om Shanghai”,och känner ibland att jag vill skriva om saker som inte har med Shanghai att göra. Som att Emanuel Karlsten gör draget att hoppa av från Expressen eller att svenskar och Sveriges riksdag plötsligt (?) tycker att Sverige ska gå i krig. WTF liksom? Aja,principer hit och dit,men jag blev faktiskt överraskad att det plötsligt tycks vara så självklart. Jag pratade om det min tyske klasskamrat och han var rätt kritisk,Tyskland håller sig utanför och tycker enligt Nikolai att anfallet inte är rättfärdigat eftersom man inte försökte förhandla med Libyen först (?).

Och vår långhårige intensivläsningslärare,han verkar tycka om matematik. Jag nämnde att han lärde oss att räkna procent förut,idag lärde han oss vokabuläret för plus,minus osv. Men det räckte inte där,han lärde oss även kvadraten,kuben samt n:te dimensionen. Jag hann inte skriva ned den sista och ena tavlan var i vägen för den andra,så på rasten gick jag fram och lyfta upp tavlan,på väg tillbaka möter jag Jonas blick (en svensk klasskompis som också pluggar civilingenjör),båda börjar flina,för de flesta andra var det där nog rent nonsens. 哈哈!
Samma lärare lärde oss sedan hur man räknar ut BMI och frågade alla tjejer vad de vägde,till hans besvikelse var det inte så många som ville svara. Tillsist fick vi läsa om en text som handlade om att det förekommer fejknyheter. Fattar inte hur propagandadepartementet kan acceptera sånt. =)

Matematik och fejkade nyhetsartiklar.

Nä,nu plugga!